Idrott och hälsa  

Sambandet mellan idrott och hälsa är stort, människans kropp är gjord för att röra på sig och för att vara aktiv och ju aktivare liv man har, desto bättre mår man ofta. Samhället blir allt mer stillasittande och när det sker så blir det alltmer viktigt att man ser till att röra på sig på egen hand, förut hade många yrken där man arbetade med kroppen. Detta är inte riktigt lika vanligt idag utan många har helt eller till stor del stillasittande yrken.

Då bör man försöka att engagera sig i en idrott på fritiden för att se till att man får den motion som man behöver. Även enkla saker som att promenera till och från jobbet kan göra stor skillnad, om du åker lokaltrafik kan du som exempel hoppa av en busshållplats tidigare eller ta trapporna istället för hissenMature woman jogging. Det är många små val som ser till att du kommer att må bättre i det långa loppet. Varför inte promenera till kollegan istället för att skicka ett mail till dem?

Givetvis är kosten även en mycket stor del av hur du mår och genom att äta bra och röra på dig så har du stora förutsättningar för att kunna få ett långt och friskt liv, kom ihåg att det är din kropp som du bor i. Många tycker att det är löjligt med uttryck som att ens kropp är ens tempel, men om du tänker på det så är det din kropp som bär din själ och kommer att göra det från den dagen du föds till den dagen du dör. Därför är det viktigt att du tar hand om din kropp då den trots allt kommer att vara med dig genom hela ditt liv, om den havererar så gör även du det.

Idrott och hälsa finns även i skolorna som ett ämne, då får eleverna röra på sig på skoltiden samt att man lär sig det teoretiska angående hur viktigt kost och näring är för att man ska må bra. Om du vill läsa mer om detta ska du gå in på Wikipedia, där finns mycket nyttig information.