Hur viktig är kosten när man tränar?  

Oavsett vad du har för mål med din träning så är kosten mycket viktig, utan rätt kost kommer du helt enkelt inte att uppnå dina mål och du kan träna näst intill hur mycket som helst, men om du äter fel så kommer du ändå inte få de resultat som du önskar. Detta gäller oavsett om du försöker att gå ned i vikt eller om du tränar för att komma etta inom bodybuilding. Du kan räkna med att kosten utgör rent resultatmässigt minst hälften av vad ditt slutresultat av din träning kommer att resultera i.

När du vill bygga muskler så är protHealthy fitness green salad and appleein enormt viktigt, detta är nämligen musklernas byggstenar och om du inte äter protein så blir det helt enkelt mycket svårare för kroppen att bygga muskler samt att bibehålla de musklerna du redan har. Om du inte äter protein kan det till och med leda till att du förlorar muskelmassa. Det finns många olika typer av protein som man kan äta, både från växtriket och djurriket. Om du vill ha en mer definierad kropp med tydligare muskler och mindre fett så är det protein du ska äta. Protein är en mycket viktig del av varje diet.

Innan och under ett träningspass så kan du äta snabba kolhydrater då dessa förser din kropp med energi och kommer att se till att du orkar mer. Snabba kolhydrater kan vara skillnaden för om du orkar att göra det där extra tunga lyftet på gymmet eller inte. Ät dock inte för mycket snabba kolhydrater innan du tränar, ett för stort intag kommer att förvandlas till fett och du kommer att få problem med att förbränna det under ditt träningspass. Ha i åtanke att oavsett vad du vill uppnå med din kost och din träning så handlar det lika mycket om att äta rätt som att äta rätt mängd. Därför får du inte heller äta för mycket eller för litet när du är ute efter att nå dina mål. Du kan läsa mer om detta genom att gå in på muscles där finns mycket information om träning och kost.